Brand Geberit dobitnik je Red Dot nagrade za brand identitet

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Identitet branda Geberit, koji se kontinuirano razvijao posljednjih godina, dobio je međunarodno priznanje. Design Zentrum Nordrhein Westfalen prije gotovo 30 godina prvi je put dodijelio nagradu Red Dot za izvanredan dizajn proizvoda. Danas je nagrada Red Dot jedna od najznačajnijih i najprestižnijih svjetskih natječaja za dizajn, s više od 18 000 prijava svake godine, koje podnesu dizajneri, tvrtke i organizacije iz više od 70 zemalja. Nagradama se ne predstavljaju samo proizvodi, već i brandovi te komunikacijski projekti.

Repozicioniranje 
U najnovijem Red Dot Design Yearbook-u, nagrada za Geberitovu strategiju branda objašnjena je na sljedeći način: „Geberit je 2015. godine preuzeo finsku Sanitec Grupu s različitim markama kupaonske keramičke opreme, koje su sve pretežno bile usmjerene na B2C tržište. To je značilo premještanje Geberita u B2B2C segment, jer se sada moralo doći i do krajnjih korisnika. Postojeća poslovna filozofija “Know-how Installed” jasno se odnosi na Geberitovu stručnost iza zida – B2B pozicija koja je ostala nepromijenjena. Međutim, u B2C segmentu Geberit se usredotočio na kombinaciju dizajna i funkcionalnosti kako bi se izdvojio od konkurencije. Nova poslova filozofija za ciljne skupine dizajnera interijera i krajnjih korisnika je “Design Meets Function”.

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našek online KIOSKA