Trenutno pregledavate Wellnes oaza – Kuhinje i kupaonice br.39

Wellnes oaza – Kuhinje i kupaonice br.39

Mala kućna oaza mira i opuštanja vrlo lako se može postići i u vlastitoj kupaonici.

Što je za to potrebno? Za početak, dovoljna će biti kada ispunjene toplom vodom! Ono što topla voda i opuštanje u kadi mogu napraviti za vaše tijelo, i to u samo nekoliko trenutaka, zaista je fascinantno. Topla voda je savršena za opuštanje napetih mišića, relaksira tijelo, smiruje ga i potiče na oporavak. Jednostavno, dobra je za vaše zdravlje. Toplu kupku možete oplemeniti morskom solju koja pozitivno utječe na kožu koju ispunjava mineralima. Soli za kupanje uvijek treba kupiti u specijaliziranim trgovinama ili ljekarnama, te pri korištenju slijediti upute za korištenje. U vodi je potrebno provesti oko 10 min kako bi se postigao željeni efekt opuštanja. Nakon kupke s morskom solju trebalo bi popiti čašu obične ili čak mineralne vode u koju se može iscijediti par kapi limuna, jer sol iz tijela izvlači vodu.

 

Kada, ili još bolje – jacuzzi, je kao stvorena za ljenčarenje nakon radnog dana. Želite li u kupku ubaciti kapi eteričnog ulja, morate znati da s njihovim odabirom morate biti oprezni. Nisu sva ulja jednake kvalitete i intenziteta, kao što nisu ni sva eterična ulja pogodna za kupku. Esencije eteričnog ulja vrlo su jake pa bi njihovom pretjeranom upotrebom mogli nadražiti kožu. Eterična ulja osim što imaju vrlo blagotvoran učinak, potiču razne mentalne procese, djeluju na opće zdravstveno stanje organizma. Za maksimalno uklanjanje stresa i opuštanje, dobar izbor za kupku je ulje bergamote, lavande, kamilice, sandalovine ili mandarine. Stoga, ako se zaista osjećate isrcpljeno, napunite kadu toplom vodom i prepustite se opuštanju. Naravno, i pjenušave mirisne kupke pružaju izniman osjećaj ugode, pa volite li više mjehuriće od kapljica eteričnih ulja, ne oklijevajte. Pjenušava jacuzzi-bajka može nastati i u vašoj kupaonici. Stvaranje atmosfere koja direktno utječe na potpuni doživljaj izuzetno je važno, stoga ne dozvolite da vam pri namakanju nešto smeta i remeti mir. Volite li slušati opuštajuću glazbu, omogućite si tu malu radost. To je vrijeme samo za vas i morate ga najbolje iskoristiti. Ne zaboravite da je vrijeme koje odvojite samo za sebe itekako važno. Stres i napetost mogu lako proći, odvojite li barem malo vremena koje ćete dobro iskoristiti.

wellnes 2

 

Namakanje u vodi svakako je dobar izbor za kraj radnog dana. Planiranje wellness zone Prosječna veličina kupaonice u domaćinstvima kreće se od 6 do 10 kvadrata. Pored kuhinje, to je najskuplja prostorija u kući. Stoga je vrlo bitno prije uređenja pažljivo razmisliti kako će ta prostorija izgledati. Na početku treba obratiti pažnju na osobne potrebe svakog pojedinog člana obitelji, nakon čega može uslijediti planiranje velike obiteljske kupaonice ili funkcionalne kupaonice za roditelje uz odvojenu mini kupaonicu za djecu – ovisno o potrebama. Ako poklonimo povjerenje proizvođačima luksuznih kupaonica, za očekivati je da ćemo dobiti kupaonicu stambenog karaktera. U pravilu takvi projektanti će u većini slučajeva kupaonicu pozicionirati pored roditeljske spavaonice i, više ili manje, s njome ju prostorno povezati. Sportska alternativa takvom luksuzu bila bi kupaonica u obliku wellness oaze koja bi pored multifunkcionalnog tuša i hidromasažne kade sadržavala i saunu zajedno s nekom fitness spravom.

wellnes 1

Više proćitajte u magazinu Kuhinje i kupaonice br. 39