Tuš kada vs. keramičke pločice

Zahvaljujući modernim načinima ugradnje i naprednoj tehnologiji izrade, kao podloge za tuširanje mogu se koristiti tuš kade ili samo keramičke pločice. Kao i sve ostalo, svaka od ovih opcija ima svoje prednosti i nedostatke

Odavno je poznato kako su kupaonice prestale biti sporedni dio životnog prostora te da su postale prave male oaze za uživanje. Svi vole lijepo uređenu kupaonicu, a kako kupaonica mora biti i što funkcionalnija, prostor dobro iskorišten, mnogi umjesto kupaonskih kada biraju tuš paravane. Kako čovjek u svom prostoru želi čim jednostavnije i slobodnije kretanje, kao logično rješenje pojavile su se tuš kade u razini poda i prostori za tuširanje bez barijera.

Četiri glavne karakteristike na koje treba obratiti pažnju kod odabira tuš kade ili keramičkih pločica kao podloge za tuširanje su:

1. IZDRŽLJIVOST
Prva velika prednost Aquaestil tuš kada u odnosu na keramičke pločice je materijal od kojeg su izrađene. 100% sanitarni lijevani akril je iznimno izdržljiv materijal, te na svoje tuš kade Aquaestil daje čak 10 godina garancije. Ove tuš kade su također otporne na ogrebotine i lako se održavaju. Konstruirane
su tako da izdrže i najveće težine pri normalnim
okolnostima tuširanja.

2. UDOBNOST
Keramičke pločice mogu biti skliske, pa se svakako preporučuju mozaik pločice za ovu namjenu. Negativna strana je i to što su hladne na dodir, za razliku od tuš kada koje su ugodne na dodir i brzo poprimaju temperaturu vode i okoline.

3. JEDNOSTAVNOST UGRADNJE I SIGURNOST
Prednost keramičkih pločica u ovoj kategoriji je manji početni trošak. No u slučaju loše izvedbe može doći do curenja vode, te su troškovi popravka iznimno veliki. Tu je i problem s nagibom prostora za tuširanje izvedenog pomoću pločica koji treba biti savršeno izveden prema kanalici kako ne bi došlo do zadržavanja vode. Aquaestil tuš kade se lako ugrađuju, te se njihovim korištenjem eliminira problem curenja vode u slučaju loše izvedbe s obzirom kako svaka tuš kada ima tvornički izveden nagib prema odvodu.

4. DIZAJN
Podloga za tuširanje izvedena od keramičkih pločica daje osjećaj čistih linija, vizualno povećava kupaonicu te nema barijera pri ulasku u prostor za tuširanje. S druge strane, postoji opasnost da će fuge između mozaik pločica s vremenom potamniti od gljivica što ne doprinosi higijeni ovakvog prostora za tuširanje. Plitke Aquaestil tuš kade mogu pružiti isti komfor ukoliko se ugrade u razini poda. Ove tuš kade savršeno su glatke, neporozne i ne pogoduju zadržavanju bakterija i ostalih patogena na njihovoj površini. Uz to, imaju atraktivan dizajn koji može dodatno podići izgled prostora.

KOMPATIBILNOST SA STAKLENIM PARAVANIMA
Na kraju, bilo da se odlučite na keramičke mozaik pločice ili Aquaestil tuš kadu kao podlogu za tuširanje, dobra je vijest što se Aquaestil paravani mogu ugrađivati na obje podloge. Aquaestil paravani izrađeni su od kaljenog stakla koje je tvornički tretirano nanosom protiv kamenca, a mogu se raditi i po mjeri kako bi se prilagodili specifičnoj prostornoj konfiguraciji vaše kupaonice.

više o TEMI u magazinu
KUHINJE I KUPAONICE br.53 (ljeto 2020)
na svim kioscima

AQUAESTIL

www.aquaestil.hr

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našek online KIOSKA