Rustikalno i retro

Povratak korijenima i nadahnuće prošlim vremenima u dizajnu interijera ne jenjava ni ove sezone. Nasljeđe je riječ koja se najčešće koristi pri opisu novih dizajnerskih trendova, koje se decentno odražava u strukturama i uzorcima proizvoda ili se reinterpretira u samom oblikovanju i dizajnu.

Bezvremenska elegancija
Elegantan kupaonski ormarić, visokog sjaja, oblih linija na metalnim nogicama biti će glavna atrakcija u kupaonici bilo kojeg stila uređenja. Veliko ovalno ogledalo proteže se od poda prema gore što cjelokupnu sliku čini još moćnijom. Ovaj komad namještaja je bezvremenski. (Porcelanos Grupo)

Pri spomenu rustikalnog stila mnogima na pamet pada vizualno „teški“ izgled prostora s dosta tamne boje i mnogo masivnog drveta, no to je samo jedno njegovo lice. Romantične, pastelne boje u kombinaciji s nježnim, zaobljenim linijama i materijalima poput bakra ili zlata, toplih boja, kao i cvjetni motivi i svijetlo drvo također se često mogu naći u prostorima uređenim u rustikalnom stilu. Bez obzira jeste li ljubitelj dramatike, jarkih, tamnih tonova ili prozračnosti i svijetlih boja, ovaj stil skriva ponešto za svakoga.

Filmska scenografija u kupaonici
Prenaglašeni stilizirani kupaonski namještaj u stilu Luja XVI. vjerojatno će odabrati rijetki, oni najhrabriji koji imaju određenu viziju i interijer koji može disati s ovakvim komadima namještaja. Zašto ga onda prikazujemo? Pa upravo zato jer je drugačiji, impozantan, gotovo poput filmske scenografije.

Vintage i retro stil podsjetit će nas na najbolje dizajnerske motive iz razdoblja 20-tih pa sve do 80-tih godina prošlog stoljeća. Retro i vintage stil lako je kombinirati s današnjim modernim dizajnom. Zato se i preporučuje odabrati detalje i komade namještaja iz jednog određenog razdoblja koji će prostoru dati vizualno prepoznatljiv retro izgled. Gotovo svi na tavanu ili u podrumu imamo komade starog namještaja, pokoju fotelju ili stolicu koju je lako obnoviti ili joj podariti novu ulogu.

više o RUSTIKALNIM I RETRO kupaonicama u magazinu KUHINJE I KUPAONICE na svim kioscima