Trenutno pregledavate Roca slavi 100 godina
Roca

Roca slavi 100 godina

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:NOVOSTI

Čestitajte svojoj kupaonici: Roca slavi 100 godina

 

Roca
Roca

Sve je počelo 1917. godine u Gavi, mjestu u blizini Barcelone. Braća Roca, tamo su imali malu radionicu pod nazivom Compañía Roca Radiadores. Tvrtka koja je bila posvećena isključivo proizvodnji radijatora od lijevanog željeza, za kućanstva. Danas, stoljeće kasnije, Roca je presedan u svijetu kupaonica, međunarodna tvrtka koja zapošljava više od 22,600 ljudi, posjeduje 78 proizvodnih pogona, te je prisutna na više od 170 tržišta diljem pet kontinenata. U Hrvatskoj Roca je prisutna kroz svoju tvornicu Inker d.d. iz Zaprešića, jedinog proizvođača sanitarnog porculana u regiji.

Roca
Roca

 

 

 

 

15.svibnja 2017.povodom obilježavanja 100 godina Grupacije Roca u Inkeru je otvorena izložba „Zajednička povijest“, gdje posjetitelji mogu saznati više o povijesti ovog branda, koja se ogleda u njegovim plakatima, reklamama i oglašavanju. Brand kroz komunikaciju pruža priliku za pregled kako su se promijenili naši estetski ukusi i društvene potrebe unazad 100 godina. Izložba prikazuje različite faze tvrtke, te je podijeljena na četiri koncepta – četiri vrijednosti koje su prisutne kroz svih 100 godina Roce: dobrobit, inovacija, dizajn i održivost.

Vesselin Simov_Mladen Kokolic

 

 

 

Na samom kraju službenog dijela okupljene je pozdravio poznati akademski kipar g.Hrvoje Dumančić koji je prezentirao skulpturu koju je izradio posebno za Rocu. Time je predstavljen zajednički rad između g.Dumančića i Roce na kojem su surađivali posljednje tri godine, a koji je uručen Rocinim gostima. Prema riječima g.Dumančića: „Konj predstavlja vrijednosti poput prijateljstva, plemenitosti i poštovanja“, skulpturom se Roca zahvalila svojim partnerima na prijateljstvu koje su iskazali Grupaciji u njezinih prvih 100 godina postojanja i rada.

 

Cijeli događaj upotpunila je rođendanska proslava u Hotelu Trakošćan, gdje je uzvanike zabavljao popularni zagrebački band Retrodukcija.

Više o našim proizvodima i Grupaciji Roca saznajte na www.hr.roca.com