Ali kakvo je ogledalo najbolje? Postoji nekoliko razmatranja koja bi Vam mogla pomoći da donesete ispravnu odluku.

Postoje različite vrste ogledala. Osnovna je razlika između ogledala s elementom i ogledala bez elementa. Što je najbolje, ovisi uglavnom o veličini i željenim funkcijama kupaonice. U kupaonicama za goste i manjim kupaonicama, ogledalo bez elementa je često bolji izbor, dok je u velikim obiteljskim kupaonicama poželjan element s ogledalom jer pruža prijeko potreban prostor za odlaganje.

 To, međutim, nije sve što nude elementi s ogledalom. Mnogi su iznutra potpuno zrcalni. To znači da se možete pogledati čak i kad su vrata otvorena – ili se vidjeti s leđa. Unutrašnjost elementa s ogledalom također se može podijeliti u odjeljke, na primjer pomoću polica koje se mogu slobodno pomicati.

I BI SVJETLO

Rasvjeta integrirana u ogledalo ili element s ogledalom pružaja optimalno osvjetljenje prostora umivaonika za korisnika. Ovisno o zahtjevima za osvjetljenjem, možete birati između različitih koncepata. Neizravno osvjetljenje, u kojem su LED trake ili drugi izvori svjetlosti postavljeni iza satiniranog stakla, ima elegantan učinak. Ovo stvara ugodnu atmosferu i ne zasljepljuje.

DODATNE KORISTI

Sve što preostaje je odabrati dodatne funkcije. Bilo da se radi o integriranoj rasvjeti, ugrađenim mrežnim utičnicama za sušilo za kosu, USB priključcima za punjenje mobilnih uređaja ili integriranim ogledalima s povećalom, na raspolaganju je niz mogućnosti.

KVALITETA SE ISPLATI

Važno je znati da vlaga u kupaonici može jako oštetiti ogledalo i elektroniku instaliranu u njemu. Zato se instalacija nekvalitetnih proizvodi ne isplati. Također je važno napomenuti da električni priključci za utičnice, USB priključke i naravno za osvjetljenje trebaju biti zaštite IP44. Na taj način su zaštićeni od prskanja vode.