Osim brige o okolišu, zadnje desteljeće u porastu je trend brige o zdravlju. Moderan, užurbani način života često nam ostavlja vrlo malo vremena za pripremu zdravih obroka. Vjerojatno ste se puno puta našli u prilici da razmišljate što biste zdravo mogli doručkovati, ali jednostavno je ispalo puno lakše na putu do posla stati u pekari.
Kako bi ste ipak dali šansu zdravom doručku ili međuobroku, a da vam priprema istog ne oduzima previše vremena, na raspolaganju je čitav niz blendera. Na tržištu ima različitih modela, s dodatnim funkcijama i posudama, i sigurno ćete pronaći neki koji vam odgovara cijenom i funkcijama.

Brzina okretaja 20.000 u minuti!
Nama je pod ruku došao Tefalov Mastermix (BL850D) blender. Ovaj mali kuhinjski pomoćnik raspolaže snagom od 1400 W, a svoju brzinu opravdava s čak 20.000 okretaja u minuti. Ne moramo ni reći koliko brzo se da napraviti voćni ili povrtni smoothi. Opremljen je staklenom posudom otpornom na termalne šokove (do 80 °C) za hladne i vruće pripravke, jednostavan je za čišćenje, a ima i inox kućište.

Funkcija za jednostavno čišćenje
Još jedna vrlo bitna stvar kod svakog blendera je brzo i jednostavno čišćenje. Tefalov Mastermix ima program Auto Clean. U posudu blendera je potrebno staviti deterdžent za posuđe i vodu, pritisnuti Auto Clean gumb i blender će automatski očistiti posudu.
Preporučena maloprodajna cijena mu je 899kn, a trenutno ga možete pronaći na akciji po 659 kn u specijaliziranim trgovinama.