Trenutno pregledavate PETROKOV: Trendovi za 2020. godinu

PETROKOV: Trendovi za 2020. godinu

Razgovori o inovacijama, trendovi i smjernice za 2020. godinu u dizajnu keramike i sanitarija koji su ove godine predstavljeni u Bologni na sajmu CERSAIE

KERAMIČKE PLOČICE U SVIM PROSTORIJAMA DOMA
Pločice koje su sada postale ploče koriste se gotovo na svim plohama. Od naravno kupaonice, kuhinje, pa čak i do spavaće sobe. Fizička hladnoća prostora anulirana je podnim grijanjem, a finoća dizajna daje notu posebnosti koja je sada već postala prepoznatljiv stil.

Donosimo najnovije trendove u keramici koje redovito pratimo. Vodeće smjernice u trendovima već su neko vrijeme zauzeli veliki formati koji su ove godine predstavljeni u još grandioznijem izdanju. Što veće plohe – što tanjih profila izazov je koji su prihvatili vrhunski svjetski proizvođači pločica.

JOŠ VEĆI FORMATI KERAMIČKIH PLOČICA
Veliki formati dostižu impozantne veličine do 3 metra. Na taj način prostori se oblažu bez nepotrebnih „prekida“, čime ukupni vizual stvara jedan potpuno novi doživljaj. Vrhunac tehnologije i kvalitete je u debljini ploča, koji se kreće do debljine od 6 milimetara. Ploče se na taj način lako postavljaju na već postojeće premaze, žbuke i završene zidove, što daje olakotnu mogućnost renoviranja prostora s maksimalnom uštedom. Dodatni plus je održavanje, koje je potpuno olakšano uklanjanjem fuga.

GEOMETRIJSKI OBLICI
S druge strane, u manjim formatima (dosadašnjim standardnim i nešto većim formatima) nastavlja se s naglasakom na geometrijske oblike. Mozaici kreirani raznim jednostavnim geometrijskim oblicima i upečatljivim bojama stvaraju slikovite velike površine koje prostor koriste kao dio „slikarskog platna“. Izgled kupaonice se komponira dizajnom pločica i posebno osmišljenim sanitarnim artiklima koji zajedno stvaraju skladnu vizualnu simfoniju kupaonskog i bilo kojeg drugog prostora. Interijer postaje jedno čarobno mjesto, u kojem se spaja funkcionalnost, kvaliteta i dekor.