Parna kupelj

u središtu

Ova novoobnovljena kupaonica pruža kvadraturu od preko 22 m2. Fokus je na parnoj kupelji s velikim staklenim frontama. Vlasnici mogu uživati u blagotvornim učincima tople pare, na tijelo i um, i divno se opustiti.

Faza renoviranja trajala je oko četiri mjeseca. Prethodna kupaonica i susjedna gostinjska soba u potpunosti su ogoljene i spojene u veliku wellness kupaonicu/sobu. Prije početka same renovacije, vrlo je važna bila priprema prostora za smještanje parne kupelji. Zahtijeva pripremu dovoda i odvoda vode, elektičnih instalacija, ventilaciju, montira se na glazuru, nakon čega se izvodi hidroizolacija i lijepljenje keramike… Stručni tim tvrtke koja je obavljala renovaciju koordinirao je sve faze od savjetovanja pri odabiru kupaonske opreme do ugradnje. Također pobrinuli su se i za implementaciju koncept osvjetljenja za postizanje opuštajuće atmosfere. Kupaonica je pored parne kupelji, opremljena samostojećom kadom te prostorom za odmaranje. Od standardne kupaonske opreme tu su WC školjka i umivaonik.

U uređenju kupaonice vlasnici su se vodili kombinacijom prirodnih materijala i neutralnih boja, no luksuz njihovoj kupaonici daju blagodati parne kupelji.

PARNA KUPELJ
Parna kupelj se još naziva i turska kupelj te je potpuno drugačija od ostalih sauna. Temperatura unutar kupelji je 40 – 60 Celzijevih stupnjeva, a vlaga je od 90 do 100 % te osim poticanja znojenja, služi i za hidratiziranje kože. Parna kupelj prvenstveno je pogodna za revitalizaciju dišnih putova. Vodena para vlaži i čisti dišne putove, otvara pore na koži te ima pozitivan detoksikacijski učinak, pospješuje imunitet i daje tijelu dodatnu energiju. Temperatura od 45 °C uz visoku vlažnost ima idealan učinak za kožu, te djeluje na opuštanje mišića. Preporučeni boravak u sauni je od 15 do 20 minuta, a mogu je koristiti ljudi svih životnih dobi uz kontrolu tlaka i respiratornih smetnji. U kombinaciji s hladnim tušem poboljšava cirkulaciju. Parna kupelj u osnovi može biti prostorija zasićena vodenom parom, za lakšu vizualizaciju hamam, s navedenim temperaturama i vlažnosti, opremljen klupama i odmaralištima. U verziji za privatne potrebe obično se kao u ovom slučaju radi o prostoru tuš kabine koja je pored tuša i klupica za sjedenje opremljena i sistemom parne kupelji.

Strukturni elementi prostora, poput nosive grede i staklenih površina poslužili su kao početne točke za planiranje ove wellness kupaonice

Kuhinjski stol u produžetku
Ova varijanta kuhinjskog otoka koji u produžetku ima stol za objedovanje najviše nam se svidjela. Stol se obično nalazi u nižoj razini te se koriste klasične blagovaonske stolice umjesto barskih. Kuhinjski stol može biti paralelan ili okomit na kuhinjski otok, ovisno o veličini prostora. Praktična strana ovog koncepta je da se sve odvija u istoj zoni, pa je serviranje hrane brže i lakše kao i čišćenje.

Raspored u obliku slova L čini kadu i područje za opuštanje zasebnom jedinicom. Ipak, kreativno su povezani s kabinom parne kupelji, između ostalog i putem podnih pločica velikog formata. Svjetlosni show: vlasnici ove kupaonice mogu sami odabrati željeni scenarij boja koji će omogućiti maksimalno uživanje i opuštanje.

više o parnoj kupelji potražite u magazinu KUHINJE I KUPAONICE br.54 na svim kioscima

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našeg online KIOSKA