email: info@opremisidom.com
tel:+385 1 6700 410

Uživanje u jutarnjoj rutini

Tilen, vlasnik online trgovine namještaja Opremisidom i interior design bloga Tilen.space će nas pokušati uvjeriti da možemo kupiti kvalitetnu kuhinju za manje novaca.

Koja je razlika između jeftine i kvalitetne kuhinje?

Kod kupovine kuhinje  moramo biti pozorni na određene tehničke stvari koje ukazuju na kvalitetu izrade i posljedično životna vijek kuhinje koji možemo očekivati.

Materijal

Jeftinije kuhinje imaju fronte iz iverala, dok se kod skupljih koristi MDF ploče ili mediapan. Radi se o materijalu koji je puno otporniji na vlagu te se može jednako obrađivati kao masivne drvene površine. Na donjoj slici nalaze se dvije MDF kuhinjske fronte. Takav dizajn s klasičnim iveralom nije moguće postići.

Iako su svi, ili barem većina, kuhinjskih okvira od iverala, bitno je od kojeg je proizvođača i koja je njegova gustoća. Jela kuhinje  koriste npr. iveral od priznatog proizvođača Egger koji je poznat po iznimnoj kvaliteti. To nažalost okom ne možete primijetiti, ali zato možete pitati prodavača. 🙂

Vodilice i okovi

Kad pričamo o vodilicama i okovima, one dovode do najveće razlike u kvaliteti te općenito i u cijeni. Takozvane blok kuhinje , većinom se prodaju u određenim kompozicijama kuhinjskih ormarića, bez mogućih promjena, s najosnovnijim vodilicama, ladicama i vratima bez soft zatvaranja.

Na donjoj slici možete vidjeti razliku između cjenovno povoljnijih i skupljih kuhinjskih vodilica.

Bitno je napomenuti i debljinu dna ladice koja je kod cjenovno ugodne kuhinje svega par milimetara, dok kuhinjski ormarići  višeg cjenovnog razreda imaju dno ladice debljine 16 milimetara ili više.

Ostale razlike u kvaliteti

Od onih uočljivijih razlika između jeftine i skuplje kuhinje možemo napomenuti i sljedeće:

  • Dubina donjih elemenata – kod jeftinijih je obično 45 ili 50 cm, dok je standard kvalitetnih kuhinja 60 cm.
  • Debljina radne ploče – pult ili radna ploča je kod jeftinijih blok kuhinja obično 3 cm, dok je standard 4 cm.
  • Podesive nogice – jeftinije kuhinje nemaju podesive nogice, dok ih kvalitetnije imaju.
  • Prilagođavanje prostoru – kvalitetne kuhinje prilagođavamo sukladno željama svake stranke i dimenzijama samog prostora, dok to kod jeftinijih modela nije moguće te ih se može naručiti samo kao sastav u kompletu.

Može li kvalitetna kuhinja biti jeftina?

Za kraj se možemo zapitati; može li kvalitetna kuhinja biti jeftina?

Mi prodajemo namještaj Jela  koji kod svojih kuhinja koristi sve gore navedene karakteristike kvalitetnih kuhinja, ali su njihove cijene JAKO pristupačne. Nudi odličan omjer cijene i kvalitete, a povratne informacije stranaka su odlične.

Prezentacija kuhinje Highline koja obuhvaća cjelokupnu ideju

Kako možemo ponuditi tako nisku cijenu?

Tajna niske cijene se uglavnom skriva u sljedećem:

  • proizvođač dolazi iz Srbije gdje je cijena radne stane manja
  • širina elemenata između kojih možete birati je nešto manja nego kod ostalih priznatih proizvođača kuhinja
  • obrade kuhinjskih elemenata nisu moguće u centimetar precizno; svaki „višak“ se rješava preko blende, zaključnih stranica i slično.

Neki od modela kuhinja iz naše ponude

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našek online KIOSKA