Sa svojom Generacijom 7000, Miele obnavlja cijeli svoj asortiman ugradbenih kuhinjskih uređaja, od pećnica i ploča za kuhanje do parnih pećnica, aparata za kavu i perilica posuđa. Na spektakularnom predstavljanju početkom travnja, u Miele tvornici u njemačkom Güterslohu, nova generacija uređaja s iznimnim funkcijama ostavila nas je bez daha.

Multimedijski show predstavljanja nove Generacije 7000 Miele ugradbenih uređaja otkrio je inovacije kojima je Miele postavio potpuno nove standarde u proizvodnji kućanskih uređaja. Dizajn novih uređaja razvijen je sa željom da zadovolji potrebe korisnika kod promjene uređaja kao i onih koji uređuju potpuno novi kuhinjski prostor. Isto tako vodilo se računa da proizvodi dizajnom, bojama i završnim obradama odgovaraju različitim stilovima uređenja.

ČETIRI NOVE LINIJE DIZAJNA
Odgovore zahtjevima korisnika pružaju linije dizajna PureLine, VitroLine, ArtLine i ContourLine. PureLine nudi modernu, suvremenu privlačnost, s čvrstom ručkom, neupadljiv obrub od plemenitog čelika i staklenom prednjom stranom u crnoj boji. VitroLine naglašava svoj rezervirani i integrirani stil s ručkom u boji uređaja, te ArtLine sa svojim minimalističkim pristupom potpuno uklanja klasičnu ručku. Linije dizajna VitroLine i ArtLine sa staklenim prednjim stranama dostupne su u grafitno sivoj, brilijant bijeloj i opsidijan crnoj boji. Nasuprot tome, ContourLine se u velikoj mjeri oslanja na upečatljiv okvir od plemenitog čelika: ovdje je fokus na prikazivanju uređaja i njegove tehnologije. Odabirom odgovarajućeg dizajna, uređaji unutar jedne linije mogu se kombinirati po želji u različite formacije.

ISTOVJETNI PRINCIP RUKOVANJA NA SVIM UREĐAJIMA
Na novoj generaciji uređaja posebno se vodilo računa o jednostavnom i intuitivnom upravljanju. ‘Uređaji Generacije 7000 vode naše kupce kroz proces kuhanja. Koraci upravljanja su intuitivni, a procesi uglađeni i prirodni ‘, rekao je glavni Miele dizajner Andreas Enslin. ‘Ova nova jednostavnost rukovanja ostavlja više prostora za kreativnost’. Važne kontrolne funkcije i prikazi nalaze se na potpuno istom mjestu diljem čitavog raspona proizvoda, što omogućuje zajednički pristup među kategorijama upravljanja proizvoda. Drugim riječima: osoba koja poznaje ugradbenu pećnicu pristupit će na primjer kombiniranoj parnoj pećnici ili aparatu za kavu s istim poznavanjem upravljanja od samog početka.

TASTECONTROL PRVI NA SVIJETU SPRJEČAVA ISUŠENOST NAMIRNICA
Kod pećnica funkcija TasteControl sprječava prekomjerno pečenje hrane tako da se temperatura unutar pećnice brzo spusti na kraju programa. Proces pripreme hrane završava točno na vrijeme, pouzdano sprječavajući daljnju pripremu u preostaloj toplini pećnice, što bi uzrokovalo da hrana ostane bez svoje vlage i sočnosti.

“OKO” PEĆNICE: UMREŽENA PEĆNICA ŠALJE FOTOGRAFIJE NA PAMETNI TELEFON
U potrazi za najboljim mogućim rezultatima, kamera u pećnici pruža vrijednu podršku korištenju. Po prvi put, ova funkcija je dostupna čak i na modelima s pirolizom (samočišćenjem) u kojima je kamera izložena visokoj toplini. Pećnicom se može upravljati putem Miele@mobilne aplikacije, odabrati program pećenja i uključiti pećnica. Na zaslonu ekrana pratite pećenje. Ukoliko želite produžiti vrijeme pećenja i još malo tamniju koricu na svom pečenju, preko aplikacije produžite vrijeme. Kad je pećenje gotovo, pećnica se isključuje, vrata pećnice otvaraju 3 cm i višak topline izlazi van kako bi korica ostala hrskava. Ugrađena kamera prenosi slike u HD kvaliteti na tablet ili pametni telefon. Putem mobitela možete podešavati vrijeme i temperature pećenja.

U DIJALOGU S HRANOM: REVOLUCIONARNA NOVA METODA KUHANJA
Kuhanje ribe u bloku leda ili telećeg filea u omotu od pčelinjeg voska? Bez otapanje leda ili voska? Sada je došlo vrijeme da se ponovno otkrije kuhanje – s Dialog pećnicom . Po prvi put se koristi tehnologija u kojoj elektromagnetski valovi reagiraju na teksturu hrane na inteligentan način. Meso se, primjerice, kuha ravnomjernije, zadržavajući svoje sokove. Riba i povrće čuvaju svoju finu strukturu, a tijesto se diže znatno bolje. Različiti svježi sastojci za čitavi obrok mogu se staviti zajedno na lim za pečenje u pećnicu i svi su gotovi do savršenstva u isto vrijeme – i do 70% brže nego konvencionalnim metodama kuhanja

UPRAVLJANJE UREĐAJIMA PUTEM MIELE@MOBILNOM APLIKACIJOM
Preduvjet za korištenje kamere je internetska veza. Većina uređaja Generacije 7000 svih kategorija već ima na sebi Wi-Fi modul, koji, kada je povezan s Miele@mobilnom aplikacijom, omogućuje čitav niz novih i dodatnih praktičnih funkcija. Perilice za pranje posuđa nove Generacije 7000 s funkcijama AutoDos i PowerDisk samostalno rade svoj posao, nakon što su programirana vremena početka rada. Povezani uređaj se, naravno, može pokrenuti ili zaustaviti preko tableta ili pametnog telefona. Još jedna nova značajka je funkcija RemoteService kojom se softverske nadogradnje s velikom lakoćom mogu preuzeti na uređaj. Prethodno to svakako zahtijeva poziv servisu. Ugradbe ni aparati za kavu također mogu biti upravljani putem mobilnih uređaja. U novoj generaciji aparata za kavu nalaze se tri spremnika za pohranu tri različite vrste zrna kave. Odabirom na aplikaciji pripremate vrstu omiljenog kavenog napitka s mješavinom kave kakavu želite.
Predstavljanje nove generacije uključuje sve pećnice i ploče za kuhanje tvrtke Miele. Njima se pridružuju sve perilice posuđa, parne pećnice, mikrovalne pećnice, kombinirani uređaji, aparati za kavu, Gourmet ladice i ladice za vakumiranje. ‚S gotovo 3.000 novih modela diljem svijeta koji obuhvaćaju 15 grupa proizvoda i uključuju 10 Miele tvornica, to predstavlja najveće predstavljanje proizvoda u povijesti naše tvrtke‘, tvrdi Gernot Trettenbrein, Director of the Domestic Appliance division Miele Group. ‚Generacija 7000 ističe se fascinantnim inovacijama koje kuhanje čine jednostavnijim, praktičnijim i sigurnijim – dostupno samo od tvrtke Miele‘.