Trenutno pregledavate Mali kućanski aparati – Kuhinje i kupaonice br.40 (jesen zima 2015)
mali kućanski aparati

Mali kućanski aparati – Kuhinje i kupaonice br.40 (jesen zima 2015)

MALI KUĆANSKI APARATI

Mnogo prostora u svakoj kuhinji zauzimaju obične stvari, poput lonaca i tava, hrpe čistih krpi ili limenki rajčice. A tu su i veliki, često hi-tech, kućanski aparati, poput frižidera, prećnice ili mikrovalne pećnice. I često

mali kućanski aparati
mali kućanski aparati

nam nedostaje prostora za malene, ali nezaobilazne pomoćnike u vidu malih kućanskih aparata! Ali, bez obzira na to koliko malo prostora vam ostane u kuhinji, za nekoliko malih kućanskih aparata morate naći odgovarajući prostor…

Kakav bi nam život bio bez malih kućanskih aparata? Ovi zgodni uređaju omogućavaju brzo i efikasno pripremanje hrane i kuhanje – jednako profesionalnim kuharima, domaćicama ili vlasnicima kuća koji tek povremeno kuhaju. Tako nam na raspolaganju ostaje više vremena za druženje s obitelji i prijateljima. Nekoliko je malih kućanksih aparata koje svaka kuhinja mora imati, premda je ipak moguć djelomično individualan izbor, ovisno o vašim željama i navikama kuhanja. Osim pravilnog izbora malih kućanskih aparata podjednako je važno njihovo pravilno korištenje – koje vrste hrane se pripremaju u kojem aparatu, način pripreme i slično.

Svakodnevno kuhanje može biti ugodno ili vrlo neugodno iskustvo, ovisno o kuhinji, ali i svim vrstama kuhinjskih aparata, uključujući i male kuhinjske aparate. To je izraženo ukoliko imate malenu kuhinju – kvalitetan set malih kuhinjskih aparata omogućit će vam brže i lakše pripremanje hrane, uz uštedu prostora u kuhinji.
Većina ljudi uživa u jutarnjoj kavi – premda tijekom radnog tjedna mnogi s jutarnjom kavom moraju pričekati do prve pauze na poslu. Uz kvalitetan stroj za kuhanje kave, možete dan započeti baš onako kako želite.

 

Dodajte tome kvalitetan toster i imate kompletan doručak s kavom za par minuta – taman dok se umivate i pripremate u kupaonici.

Slična je situacije i poslijepodne ili predvečer – nakon povratka s posla obično treba brzo pripremiti glavni obrok za ukućane, a u tome vam jako mnogo mogu pomoći mali kućanski aaparati. Primjerice, ukoliko ste zaboravili odmrznuti meso ili povrće, u mikrovalnoj pećnici će se odmrznuti za par minuta, dok vi pripremate ostale namirnnice pomoću miksera, blendera ili multipraktera.


Ako vam pri spomenu malih kućanskih aparata prvo na um padne stari bakin mikser, potpuno ste u krivu. Osim što su po svojoj funkcionalnosti, naprednim mogućnostima i dodatnim opcijama daleko iznad starih uređaja iz prošlog stoljeća, mnogi novi mali kućanski aparati oduševaljvaju i svojim dizajnom, kako vizualno tako i funkcionalnoPoseban su slučaj ne-kuhinjski pomoćnici, poput raznovrsnih inteligentnih robota-usisavača – osnovni modeli nisu previše pametni, ali napredni (i skupi) modeli pamte raspored prostorija i

mali kućanski aparati
Robot usisavač olakšati će vam život i odraditi dobar dio usisavanja dok vas nema doma, dok ste na poslu. Osim za održavanje stambenog prostora idealan je za održavanje manjih ureda. Senzorska tehnologija omogućava mu da prvo „snimi“ prostor, a zatim krene na posao.

namještaja u prostorijama, te prema tome optimiziraju svoje kretanje tijekom čišćenja, a radio vezom lako utvrde gdje se nalazi stanica za punjenje baterija i sami se vrate na punjenje po potrebi ili po završetku čišćenja.

 

 

 

 

 

 

 

U novom broju magazina KUHINJE I KUPAONICE br. 40 (jesen zima 2015) proćitajte i o:
Blenderi i multipraktici,
miseri,
pekači za kruh
tosteri
aparati za kavu,
slow cookeri