Trenutno pregledavate Male kupaonice – Kuhinje i kupaonice br. 40 (jesen zima 2015)
male kupaonice - Kuhinje i kupaonice br.40 (jesen zima 2015)

Male kupaonice – Kuhinje i kupaonice br. 40 (jesen zima 2015)

MALE KUPAONICE

Vremena kada su se kupaonice koristile samo za pranje zubiju i osnovnu higijenu su odavno prošla. Danas je to prostor od kojeg se očekuje mnogo više. Raznolika ponuda na tržištu može se razgledati u salonima pojedinih proizvođača, a svi proizvodi su usmjereni uglavnom prema tome da osiguraju viši standard i

male kupaonice - Kuhinje i kupaonice br.40 (jesen zima 2015)
male kupaonice – Kuhinje i kupaonice br.40 (jesen zima 2015)

kvalitetu stanovanja – neovisno o veličini raspoloživog prostora. Unutar kupaonice svatko od nas može za sebe osmisliti malu privatnu oazu za opuštanje od svakodnevnice.

 

 

 

male kupaonice - Kuhinje i kupaonice br.40 (jesen zima 2015)
Prostor male kupaonice optimalno je iskorišten. U kut je smještena wak in tuš kabina sa staklenim paravanom. Za optičko povećanje prostora u tuš kabinu je postavljeno ogledalo. Prostor ispod prozira iskrišten je za police.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prilikom projektiranja i osmišljavanja malene kupaonice prvo morate sjesti ipažljivo razmisliti o potrebama onih koji će se njome koristiti, mnogo prije nego li se krene u konkretno izrađivanje projekta. Zašto je to toliko bitno? Zato što mali prostori, uključujući i kupaonice, skupo naplaćuju sve pogreške ili brzopletosti prilikom renoviranja ili uređenja. Prostor je skup i njegovo neracionalno korištenje upravilu rezultira teško ispravljivim propustima.Ili drugim riječima: greške nije neizvedivo ispraviti, ali ćete takve postupke vrlo skupo platiti.

male kupaonice - Kuhinje i kupaonice br.40 (jesen zima 2015)
Svaki detalj u maloj kupaonici može doprinijeti njenoj funkcionalnosti.

 

 

Prvo odbacite sve što vam u kupaonici nije neophodno i što možete smjestiti u neku drugu prostoriju: perilicu za rublje, razna sredstva za čišćenje, suvišne kutije i slično. Uvriježeno je i da električna (ili plinska) grijalica vode bude smještena u kupaonici, ali često se za nju može naći neko prikladnije mjesto. Kupaonicu treba napuniti elementima koji uistinu odgovaraju toj prostoriji. Recimo, zabluda je da u malenu kupaonicu ne stane kada. Ukoliko ste ljubitelj dugih opuštajućih kupki, ne dajte se omesti – kompenzirajte! Kupite manji ormarić ili umivaonik i ostat će vam dovoljno mjesta za pravu kadu.

 

 

 

 

Prije nego što se primite preuređenja (ili uređenja) svog budućeg malog carstva za opuštanje, obavezno razmislite o slijedećem:

male kupaonice - Kuhinje i kupaonice br.40 (jesen zima 2015)
Oble sanitarije zauzeti će manje prostora u kupaonici.

• Tko će se sve služiti kupaonicom i u koje vrijeme? Hoće li će u kupaonici tijekom dana istovremeno boraviti više ljudi (koliko točno)?
• Je li vam potrebna kada i/ili tuš kabina?
• Koliko trebate mjesta za odlaganje stvari?
• Trebate li voditi računa o potrebama djece ili starijih osoba?
• Da li je moguća izgradnja ili odvajanje funkcionalnih zona s obzirom na veličinu prostora?
Odmah je jasno da kod kupaonice od samo pet ili šest kvadratnih metara neće biti nekih velikih dvojbi. spomenutih prozirnih tuš kabina koje nemaju ograničavajuće rame i okvire. Osim toga, velike pločice jednostavno izgledaju veće!

 

 

 

 

više o MALIM KUPAONICAMA pročitajte u magazinu KUHINJE I KUPAONICE br.40 (jesen, zima 2015)