Kupaonica

organizirano i nadohvat ruke

Kupaonica je jedan od najizazovnijih prostora za organizaciju, jer obuhvaća stvari i pribor za osobnu higijenu, kozmetiku, sredstva za čišćenje, ručnike te druge sitnice. Svaka od tih skupina zahtjeva različitu vrstu organizacije – sitne kozmetičke proizvode sortirajte prema nekom svom ključu i smjestite ih u plitke ladice. U dubokim ladicama obično je ispod hrpe drugih stvari najteže pronaći sitnu kozmetiku i pribor. Ručnike složite u dublju ladicu ili ormarić ali da su nadohvat ruke. Ono na što bi svakako trebalo pripaziti su sredstva za čišćenje koja ne smiju biti nadohvat ruke djeci.

Kupaonice su često male kvadraturom, a u kupaonski prostor nerijetko se smještaju perilica i/ili sušilica. Zato ponekad nema dovoljno prostora za dodatan kupaonski namještaj koji bi pokrio sve potrebe za pospremanjem kupaonskih sitnica. To nas dovodi do zaključka da je bitna dobra organizacija i selekcija stvari koje ćemo pospremiti u kupaonske ormariće. Ovom problemu doskočili su proizvođači kupaonskog namještaja s intitivno organiziranim prostorom u ormarićima i ladicama.

KUPAONSKI ORMARI
Visoki ormari u posljednje su vrijeme pravi hit u kupaonicama, a omogućuju kvalitetno korištenje vertikalnog prostora, kao i odlaganje sredstava za čišćenje koja trebaju biti van dohvata djece. Ako imate dovoljno prostora, u posebno dimenzionirane kupaonske ormare možete smjestiti perilicu i/ ili sušilicu rublja. Velike jedinice namještaja ispod umivaonika pružaju dovoljno prostora za veliki broj stvari. Bitno je unutar ladica imati organizatore i pretince kojima ćete održavati red. Ogledalo iznad umivaonika može bit integrirano na prednjici gornjeg ormarića. Ovo je praktično i ujedno štedi prostor.

Organizacija ladica
Jednom kada odaberete kupaonski namještaj, važno je obratiti pažnju i na načine na koje ćete sve stvari organizirati unutar njih. Ladice su odlična ideja za kupaonske ormariće ispod umivaonika, jer će vam omogućiti maksimalno korištenje čak i najudaljenijih kutova. Lako ih možete organizirati pregradama, umetcima i posudicama. Plitke ladice savršene su za stvari poput kozmetike, nakita i šminke, koje nalazimo u manjim pakiranjima. Dobro rješenje možete pronaći i u kupaonskom namještaju s ladicama koje imaju plitke dodatne podladice. Ladice ispod umivaonika skrojene su tako da ne smjetaju odvodu vode.

Otvorene police
Otvorene police također mogu biti dobro rješenje za sve stvari koje želite imati na dohvat ruke, a svakako su i cjenovno pristupačnija opcija za korištenje prostora ispod umivaonika. Na otvorene police možete poslagati veće stvari poput ručnika za tijelo te kozmetičkih proizvoda koje koristite često – na primjer seta za brijanje, parfema, ulja za lice ili kosu i slično. Prostor će izgledati tim bolje ako su proizvodi pakirani u lijepe bočice, a ako nisu jeftin trik za podizanje izgleda kupaonice jest da sami prepakirate sitnice poput sapuna i šampona u lijepa pakiranja. Ako na otvorenim policama čuvate mnogo stvari, dekorativne kutije od materijala pogodnih za kupaonicu prostor će učiniti urednijim, a organizaciju lakšom.

više o kupaonskom namještaju potražite u magazinu KUHINJE I KUPAONICE br.54 na svim kioscima

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našeg online KIOSKA