Kuhinja s karakterom

Iako mnogi uživaju u uređenju doma, postoje neki prostori u kojima je izazov pronaći zlatnu sredinu između funkcionalnosti i estetike. Jedana od takvih prostorija je i kuhinja.

Ona mora biti dobro organizirana i koncipirana za što lakše korištenje i održavanje, a detalji promišljeni. Upravo radi toga, biraju se materijali i oprema koji su kvalitetni, dugotrajni i otporni na sve izazove svakodnevnog kuhanja. Kako je promjene u kuhinji teško raditi bez mnogo ulaganja i rada, mnogi bježe u sigurnost jednostavnog, bezvremenskog uređenja kuhinje, kako bi bili sigurni da ona za nekoliko godina neće izgledati démodé.

IGRA NA SIGURNO
Ipak, takvim uređenjem kuhinji može nedostajati osobnosti i karaktera koji se grade dodavanjem zanimljivih, hrabrih detalja u prostor. Primijetili smo da je među korisnicima već neko vrijeme najpopularnija bijela kuhinja. I to s razlogom-optički povećava prostor, daje prozračnost i transparentnost te je bezvremenska opcija. S druge strane može djelovati pomalo sterilno i hladno. Ipak, ako je dobro isplanirana, bijela kuhinja može biti itekako puna karaktera i stila.

Bijela moderna kuhinja u kojoj glavnu ulogu igra kuhinjski otok neobične geometrije. Karakterno se kuhinju može obilježiti i s jednim jedinstvenim elementom.

Za one hrabrije, igra različitim bojama i materijalima odlična je prilika da kod uređenja pokažu svoju osobnost, istovremeno stvarajući prostor koji je upečatljivi i u kojem će s užitkom boraviti. Bez obzira koji stil preferirate, jedan od najboljih načina da kuhinjskom prostoru date karakter dobro je planiranje i dosljednost kod odabira detalja – ručkica, rasvjetnih tijela, polica, dekoracija i sl… Nije bilo jednostavno, jer ima veliki broj zanimljivih i prekrasnih kuhinjskih interijera, ali odabrali smo kuhinje koje pričaju priču svojih vlasnika. Kroz ove kuhinje isčitava se njihov stil i osobnost, a nas su osvojile svojim detaljima.

Totalno drugačija od drugih
Ako želite da vaša kuhinja bude nezaboravna, onda je nekad ipak potrebno riskirati. Kombinacija hrabrih detalja ovu je kuhinju podigla na novu razinu. Eklektičan naboj izbija iz gotovo svih pora ovog kuhinjskog interijera-boja, uzoraka, oblika. Iako se strop u pravilu ne dekorira, intenzivan cvjetni uzorak na stropu na neki se čudan način uklapa u cjelokupnu energiju kuhinje. Temeljna scenografija ove kuhinje su bijeli zidovi, pod i dekorativna cigla. U fokusu je crno-žuta kombinacija kuhinjskih elemenata visokog sjaja. Sitni retro detalji poput nogu ormarića i rasvjete dodatno upotpunjuju ovu neobičnu veselu sliku. Ovo je prostor koji nas je prije svega zaintrigirao svojom energijom i živopisnim bojama i detaljima. Teško je reći koliko bi korisnika odabralo ovakav stil. U svakom slučaju poseban i drugačiji

više o KUHINJAMA S KARAKTEROM u magazinu
KUHINJE I KUPAONICE br.53 (ljeto 2020)
na svim kioscima

ŽELIM SAZNATI VIŠE

više projekata kuća, savjeta za građenje i ideja za uređenje potražite u nekim od naših magazina (HAUSBAU, KUHINJE I KUPAONICE, BAZENI I SAUNE, KATALOG NAJLJEPŠIH KUĆA) na svim kioscima ili osigurajte svoj primjerak na kućnu adresu i pretplatite se preko našek online KIOSKA