Trenutno pregledavate KUHINJE I KUPAONICE br. 39 (LJETO 2015) – NA SVIM KIOSCIMA
Kuhinje i kupaonice br. 39

KUHINJE I KUPAONICE br. 39 (LJETO 2015) – NA SVIM KIOSCIMA

u novom broju magazina Kuhinje&kupaonice pripremili smo raznovrsne savjete, ideje za uređenje, ali i ideje za povećanje komfora stanovanja u vašem domu.Pri tome nije uvijek nužno krenuti u velike investicije i skupe radove, niti je nužno imati na raspolaganju prostranu kupaonicu niti veliko dvorište.

Kuhinje i kupaonice br. 39
Kuhinje i kupaonice br. 39

 

 

 

 

 

 

 

Wellness u vašem domu jedna je od tema broja, a podjednako smo vodili računa o sretnijim među nama kojima ne nedostaje prostora niti novca za uređenje wellness zone, kao i o svima ostalima – već uz malo mašte i nekoliko sitnica, i vaša kupaonica može postati malena wellness zona za opuštanje. Uostalom, wellness počinje već i jednostavnim kupanjem u kadi, s mirisnim solima ili eteričnim uljima…Prikupili smo najbolje savjete, a umorne oči možete odmarati na predivnim fotografijama uspješno realiziranih wellness zona. Sigurno ćete pronaći i poneku ideju savršenu baš za vaš dom!

Kuhinje i kupaonice br. 39
Kuhinje i kupaonice br. 39

Ako planirate preuređenje ili uređenje nove kupaonice, svakako proučite našu temu Kupaonski namještaj. Kombinacija wellness zone i funkcionalnog (i vizualno lijepog i privlačnog) kupaonskog namještaja omogućit će vam kreiranje vlastite kupaonice iz snova. Naravno, veći prostor i izdašnije financijske mogućnosti uvijek su dobro došli, ali ponovo nisu isključivi uvjet za kreiranje ugodnog prostora. S obzirom da u kupaonici svaki naš dan započinje, ali i završava, nije čudno što se mnogi odlučuju na uređenje kupaonice čak i malo preko svojih (u prvom redu financijskih) mogućnosti. Iskreno, i sami radimo takve stvari i to podržavamo nije pametno trošiti na sve strane više nego što možete, ali plansko ulaganje nešto više novca u kupanicu gotovo je sigurno dobro uložen novac.

Kuhinje i kupaonice br. 39

 

Kuhinje i kupaonice br. 39
Kuhinje i kupaonice br. 39

Međutim – što je s kuhinjom? I kuhinja je kandidat za titulu najviše korištenog prostora u kući ili stanu. A svakako je prostor s najboljom komunikacijom i u pravilu najboljom atmosferom – obitelji s djecom to najbolje znaju, ali i svi koji se vole družiti i primati goste u vlastitom prostoru. Ima li što bolje od neobaveznih razgovora za šankom ili kuhinjskim otokom dok domaćini dovršavaju pripremu hrane i pića? Jasno, kuhinjski otok ili šank jednostavno ne stanu u baš svaki prostor, ali uz dobro planiranje možete ih ugurati i u neočekivano malene kuhinje – naravno, malo ćete žrtvovati dimenzije nekih drugih elemenata. Mogućnosti izbora kuhinjskih elemenata, uključujući i kuhinjske otoke, te materijala za izradu kuhinja gotovo su neograničene. Na raspolaganju su neograničene kombinacije, jedino ograničenje su financije i raspoloživi prostor. Zato prilikom planiranja kuhinje svakako potražite savjet iskusnog dizajnera ili projektanta, a mnoge zanimljive ideje ćete dobiti i gledajući kuhinje koje prikazujemo, te čitajući naše savjete – donosimo sve što mislimo da morate znati o planiranju kuhinje i kuhinjskog otoka.

Kuhinje i kupaonice br. 39
Kuhinje i kupaonice br. 39

Već čitavo desetljeće vruća tema je energija – a sudeći po svim projekcijama cijena energenata, to će i ostati. Konačno i kod nas postoje subvencije za kupnju energetski učinkovitijih kućanskih aparata (doduše, samo A+++ razreda, a ovogodišnja kvota subvencija je već ‘otišla’), pa će osim jasnih računica o uštedi tijekom upotrebe uređaja i to doprinijeti većoj zastupljenosti vrhunskih uređaja u našim kućanstvima. Svakako pozdravljamo ovu akciju, i iskreno se nadamo sličnoj akciji i sljedećih godina, po mogućnosti u još većem obimu!

Srdačan pozdrav do sljedećeg broja, uredništvo magazina Kuhinje&kupaonice