Trenutno pregledavate Izazovi  malenog prostora (KK br.35)

Izazovi malenog prostora (KK br.35)

shutterstock_116737048

Živite li u kući srednje veličine, stanu ili garsonijeri, velike su šanse kako ste iskusili sva ograničenja života u malom prostoru. Ne očajavajte: dizajneri su pronašli velik broj trikova kako bi manji prostor učinili prostranijim. Uz pomoć savjeta u ovom članku manje ćete sigurno učiniti većim…

 

Fizička ograničenja prostora, naravno, nije moguće ukloniti, ali to nikako ne znači da se morate pomiriti sa životom u skučenom prostoru. Apsolutni prioritet je održavanje savršenog reda – jednostavno nije dopušteno niti jednu stvar odložiti bez plana i smisla, niti ostaviti nepospremljene dječje igraček ili alat za hobby. A nakon savladane prve lekcije iz urednosti i pedantnosti, možemo se prihvatiti naprednih trikova za vizualno povećanje prostora, poput korištenja kombiancije svijetlih i kontrastnih boja, malenih zidnih pločica ili mnogo raznovrsnih ogledala.

canstockphoto0631303

Ako vam je prostor malen, ali ide u visinu, „povucite“ pogled prema gore bilo policama, slikama, ukrasima jer ćete tako dobiti osjećaj prostranosti.

Zavjese objesite izvan prozorskog okvira i što je moguće više kako biste povećali cijelu sliku. Neka budu u jednoj boji i u tonu sa zidovima jer ćete na taj način zid učiniti puno većim. Okomite crte dodatno će dati osjećaj visine.

Naglasci s detaljima visokog kontrasta uvijek su dobro došli, a na pod postavite tepihe koji će se protezati cijelom dužinom, umjesto puno malih.

više u KUHINJAMA I KUPAONICAMA BR. 35