Bez obzira na godišnje doba – ljeti ili zimi – unos dovoljne količine vode u organizam važan je za svakodnevni rad ljudskog tijela. Voda je vitalan izvor, no voda iz slavine nije dovoljno dobre kvalitete za piće na nekim područjima. Kada je riječ o pitkoj vodi iz slavine, uvijek postoji određena neizvjesnost. Mnogi nisu sigurni u njenu kvalitetu, a neki jednostavno ne vole okus vode iz slavine. GROHE Blue Pure je razlog zbog kojeg nema potrebe za oklijevanjem jer potrošači mogu uživati u rafiniranoj vodi izravno iz slavine. Vodeni sustav dolazi u četiri nova dizajna – kao izljev u obliku slova C, L, U i L s izvlačenjem. Slavine nisu samo moderni vrhunac kuhinje – najsuvremenija tehnologija filtara stvara najbolje iz lokalne vode i pretvara je u ukusno osvježenje. Uživanje u čaši vode s GROHE Blue Pure poboljšava i održivost i udobnost svakodnevnog života.

Zona bez plastike za održiviji lifestyle

Konzumacija vode iz slavine ima mnogo prednosti: pogodnost dobivanja svježe filtrirane vode ravno iz kuhinjske slavine čini vodu u bocama suvišnom. Filtar koji čini vodu apsolutno pitkom također štedi prostor i izuzetno se lako uklapa u kuhinjski element. Zamjenom flaširane vode filtriranom vodom iz slavine svatko sudjeluje u globalnoj borbi protiv plastičnog otpada.[1] Štoviše, štede se emisije Co2 i potrošnja vode koji nastaju u procesu proizvodnje flaširane vode. Održivi način života ne mora donositi samo kompromise, već i komfor: svježa voda iz slavine koje možete ponijeti sa sobom u boci, a ne posjećivati supermarkete da biste kupili ‘čišću’ vodu. Uz svježi izvor vode u kuhinji, pitka voda dostupna je 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.

Savršen spoj za uvjete tvrde i mekane vode

Nakon što GROHE Blue Pure filtar očisti vodu od 99,9 % olova, sigurnu upotrebu vode iz lokalne slavine nastavlja GROHE-ov Blue UltraSafe membranski filtar. Poboljšava kvalitetu pitke vode i ide korak dalje od same isporuke čiste i ukusne vode – uklanja najsitnije čestice poput mikroplastike (> 1µm), 99,999% bakterija što ga čini prikladnim izborom za higijensko korištenje vode. Potrošači mogu birati: za osobe koje preferiraju čisti okus negazirane vode, GROHE Blue Pure filtar slavina savršen je izbor. Za ostale, koji vole svoju vodu ohlađenu i gaziranu, vodeni sustavi GROHE Blue Home ili GROHE Blue Professional idealan su odabir.

GROHE-ov izbor individualnih filtarskih rješenja savršeno se slaže sa svakom slavinom, odnosno vodom – s pravim filtrom svatko može iskusiti čistoću vode i njen izvrstan okus. Za područja s mekom vodom jednostavno je filtriranje pravo rješenje, poput GROHE-ovih filtara s aktivnim ugljenom. Ovo je prvi korak poboljšanja vode s obzirom da izvlači grube čestice poput pijeska i prljavštine te smanjuje tvari lošeg okusa poput klora kako bi osigurao zadovoljavajuću kvalitetu vode izravno iz slavine. Za regije s tvrdom vodom, Bronze level Cradle to Cradle Certified® S-, M- ili L-filtri idealan su izbor. U kombinaciji sa sustavom za vodu GROHE Blue, ovaj filtarski uložak vodi vodu kroz nekoliko stupnjeva filtracije i na taj način smanjuje tvari koje mogu spriječiti okus i skratiti životni vijek kućanskih aparata kao što su npr. g. kamenac i klor. GROHE Blue Pure filtar s magnezijem i cinkom zaslužan je i za unaprjeđenje kvalitete vode budući da dodaje do 35 mg magnezija i 3 mg cinka po litri vode što ga može činiti dodatnim izvorom minerala, uz redovit unos minerala hranom. Ovaj kvalitetni dodatak također daje najbolji mogući okus čaja i kave – nepobjedivu kombinaciju za svaki trenutak života.

Lako sudjelovanje u recikliranju: sustav prilagođen potrošačima

Korisnici GROHE Blue water sustava čine korak prema održivijem svakodnevnom životu – bez puno truda. Od sada korisnici ovog sustava mogu dodatno smanjiti količinu plastičnog otpada jer je GROHE razvio sustav povrata rabljenih filtara u suradnji s dobavljačem filtera BWT s ciljem poboljšanja recikliranja. Filtarski uložak, središnji element GROHE Blue tehnologije, mora se redovito mijenjati. Kako bi se sačuvao ovaj pravi izvor sirovina, filtarski uložak sada se nakon upotrebe može vratiti GROHE-u. GROHE prikuplja iskorištene filtere i prosljeđuje ih BWT-u, gdje se 99% materijala reciklira. Plastika se prerađuje u granule, smola koja se koristi u filtrima se regenerira i dijelom koristi u novim ulošcima, a ostaje samo 1% otpada što GROHE čini još održivijim sustavom vode.