Trenutno pregledavate AMBIENTA 2019.

AMBIENTA 2019.

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:NOVOSTI

Nova priča o ideji, dizajnu, arhitekturi, građenju, stanovanju i hrvatskoj proizvodnji bit će predstavljena na ovogodišnjoj, tematski i sadržajno, proširenoj Ambienti u terminu od 9. do 13. listopada. Viša razina izlaganja i primijenjen koncepcijski drugačiji pristup salonske postave bit će prezentiran u 10 paviljona Zagrebačkog velesajma i proširen s novim tematskim područjima: NAMJEŠTAJ i UNUTARNJE UREĐENJE te INDUSTRIJSKI PROGRAM, GRAĐENJE i OPREMANJE, HORECA – Living kitchen i ART FAIR ZAGREB. U okviru Ambiente održat će se i prateći program sa stručnim skupom za arhitekte te panel diskusijama.

GRAĐENJE i OPREMANJE

Po prvi put u sklopu Ambiente održat će se Građenje i opremanje kao prirodna nadogradnja ovom etabliranom događaju. Na jednom mjestu posjetitelji će moći pronaći cjelokupnu ponudu: podnih obloga, parketa, prozora, vrata, montažnih i mobilnih kuća, građevinskih strojeva, opreme i alata. Od renomiranih tvrtki svoje izlaganje zasada su potvrdili Inotherm, Pan parket, Bjelin, Hormann…

DESIGN ZONE

Na galeriji paviljona 5, pod kuriranjem Nikole Radeljkovića – međunarodno nagrađivani dizajner namještaja (Numen/ ForUse), izložit će vodeći hrvatski i inozemni proizvođači koji će se predstaviti s dizajnerskim primjercima: Artisan, Blue Tag, Dizz Concept, Nunc, Mila&Milli, Prostoria, Regeneracija. 

Svi oni nagrađeni su brojnim svjetskim dizajnerskim nagradama (German Design Award, Design Intelligence Award, Red Dot Award, Interior Innovation Award, IF Design Award, Big See Award, Green Product Award, IDEA, Golden Key). U prizemlju paviljona 5 smješten je drugi dio Design Zone pod nazivom Talent Zone Young and Professional na kojem će se predstaviti manje tvrtke i samostalni dizajneri koji tek pronalaze svoje mjesto na tržištu, a pod kuriranjem Ade Kezić (A1 Format).

HORECA – Living kitchen

Cijeli termin zaokružit će Horeca-Living kitchen tema s ponudom uređaja i oprema za hotele, restorane i catering, kuhinjskih uređaja i opreme za dom. U izlagačkom dijelu svoje sudjelovanje potvrdili su Amadria hoteli, Esse caffe, Monte cafe, Gastro stil, Ivmar ..